U bevindt zich hier : Home Gezondheidscheck-up

Preventieve gezondheidscheck-up

Je kan een afspraak maken met de praktijkverpleegkundige om je dossier te laten nakijken en een preventieve gezondheids check-up te laten uitvoeren aan de hand van een vragenlijst.
Deze dienstverlening is gratis.
Wij wensen deze dienstverlening in eerste instantie aan te bieden aan patiënten boven de 45 jaar.

Om hieraan deel te kunnen nemen zijn  er 2 opties:

Procedure 1

Via de link https://gezondheidsgids.be/ wordt u uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. U heeft hiervoor enkel je id-kaart en -lezer nodig om in te loggen. Vervolgens bezorg je ons deze lijst terug door helemaal onderaan als huisarts dokter Piet Schurgers te selecteren alvorens je het document opslaat en verzend.

Indien nodig of gewenst zal u op een later tijdstip door onze verpleegkundige worden uitgenodigd voor een gesprek.

Procedure 2

Je maakt een afspraak met de verpleegkundige via het secretariaat.
De afspraak zal hierbij in 2 aparte delen worden ingeboekt:  

      Deel 1: 

Aanmelding Helena-Care (= een beveiligd platform voor het uitwisselen van vertrouwelijke documenten tussen zorgverlender en patiënt)
Uitleg + opstarten vragenlijst
Dit neemt ongeveer 10min in beslag.

Nadien wordt je verzocht om in de wachtzaal de vragenlijst in te vullen.
Bij vragen of wanneer je klaar bent, kan je dit steeds aan de receptie melden. De verpleegkundige zal je vervolgens na een kwartiertje terug binnenroepen om de consultatie verder te zetten.

    Deel 2:

De vragenlijst wordt samen met de verpleegkundige overlopen en ontbrekende gegevens of bijkomende vragen worden aangevuld.
Aan de hand van een verwerkingsmodule wordt er een persoonlijk preventieplan opgemaakt en besproken, waarbij er samen prioriteiten worden bepaald.
Er zal ook steeds één van de artsen langskomen tijdens deze eindbespreking, zodat mogelijke verwijzingen, bijkomende onderzoeken en/of vragen steeds met hen kan besproken worden.

Vergeet zeker niet om je smartphone en ID-kaart (+ code) mee te brengen naar de afspraak!.

Samen met jullie hebben hebben wij het coronavirus te pakken!

Uit de dagelijkse cijfers blijkt dat de corona epidemie goed onder controle is vandaar dat we het online boekingssysteem voor de namiddag- en avondraadplegingen bij dr. Piet Schurgers en dr. Anneke Geerlings terug gaan vrijgeven vanaf …

Lees verder

Hoe draag ik een mondmasker?

Het dragen van een mondmasker helpt om de verspreiding van Covid-19 te beperken, maar alleen wanneer je het masker correct draagt. Opzetten, afzetten, dragen, wassen en bewaren zijn handelingen die je met de nodige zorg moet doen. Door middel van …

Lees verder