U bevindt zich hier : Home Gezondheidscheck-up

Preventieve gezondheidscheck-up

Je kan een afspraak maken met de praktijkverpleegkundige om je dossier te laten nakijken en een preventieve gezondheids check-up te laten uitvoeren aan de hand van een vragenlijst.
Deze dienstverlening is gratis.
Wij wensen deze dienstverlening in eerste instantie aan te bieden aan patiënten boven de 45 jaar.

Om hieraan deel te kunnen nemen zijn  er 2 opties:

Procedure 1

Via de link https://gezondheidsgids.be/ wordt u uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. U heeft hiervoor enkel je id-kaart en -lezer nodig om in te loggen. Vervolgens bezorg je ons deze lijst terug door helemaal onderaan als huisarts dokter Piet Schurgers te selecteren alvorens je het document opslaat en verzend.

Indien nodig of gewenst zal u op een later tijdstip door onze verpleegkundige worden uitgenodigd voor een gesprek.

Procedure 2

Je maakt een afspraak met de verpleegkundige via het secretariaat.
De afspraak zal hierbij in 2 aparte delen worden ingeboekt:  

      Deel 1: 

Aanmelding Helena-Care (= een beveiligd platform voor het uitwisselen van vertrouwelijke documenten tussen zorgverlender en patiënt)
Uitleg + opstarten vragenlijst
Dit neemt ongeveer 10min in beslag.

Nadien wordt je verzocht om in de wachtzaal de vragenlijst in te vullen.
Bij vragen of wanneer je klaar bent, kan je dit steeds aan de receptie melden. De verpleegkundige zal je vervolgens na een kwartiertje terug binnenroepen om de consultatie verder te zetten.

    Deel 2:

De vragenlijst wordt samen met de verpleegkundige overlopen en ontbrekende gegevens of bijkomende vragen worden aangevuld.
Aan de hand van een verwerkingsmodule wordt er een persoonlijk preventieplan opgemaakt en besproken, waarbij er samen prioriteiten worden bepaald.
Er zal ook steeds één van de artsen langskomen tijdens deze eindbespreking, zodat mogelijke verwijzingen, bijkomende onderzoeken en/of vragen steeds met hen kan besproken worden.

Vergeet zeker niet om je smartphone en ID-kaart (+ code) mee te brengen naar de afspraak!.

Coronavirus

Beste patiënt   Zoals jullie weten stijgen de Corona cijfers opnieuw.  We willen er u nogmaals graag op wijzen dat indien u last heeft van de luchtwegen (hoesten, keelpijn, verkouden) met of zonder koorts, u telefonisch contact …

Lees verder

Wijzigingen openingsuren secretariaat

Voor het vastleggen van consultaties, huisbezoeken en het aanvragen van voorschriften, dien je contact op te nemen met het secretariaat elke voormiddag tussen 8u en 12u. Wens je de arts te spreken? Dit kan iedere middag tussen 12u en 12u30. Voor …

Lees verder